L’època universitària és un moment de gran inquietud intel·lectual i és quan es plantegen qüestions importants sobre un mateix i sobre el món que l’envolta. Què és una bona vida, què és la bellesa i el bé són preguntes que ens mouen i ens fan anar més enllà de les preocupacions més immediates. Per això, és bo nodrir-se d’un bon bagatge cultural per a respondre aquestes preguntes. A Monterols en som conscients i per això ens esforcem per oferir activitats culturals de gran nivell.

VISITES A MUSEUS/ EXPOSICIONS

Aproximadament, un cop al mes s’organitza una visita a un museu o exposició on ens sol acompanyar algú amb coneixements sobre el que es visitarà. Hem anat al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), la fundació Joan Miró o l’exposició Homo Ludens de la Caixa.

TERTÚLIA AMB CONVIDATS 

La tertúlia amb convidats és una molt bona oportunitat perquè persones de reconeguda reputació en diferents àmbits transmetin les seves experiències i els seus coneixements. Els darrers anys han vingut personatges destacats com Artur Mas -president de la Generalitat-, Carlos Checa -director de l’Orquestra Jove de Barcelona-, Franz Heufkamp -director del IESE-, Enric Rojas -director de l’empresa Kosmos-, Bonaventura Clotet -expert mundial en malalties infeccioses- o Oriol Amat -rector de la UPF-.

PROJECCIÓ DE PEL·LÍCULES

Monterols fou un centre de referència de cinema a Catalunya, fins al punt de rebre el premi Sant Jordi en reconeixement de la seva tasca. La frenètica activitat cinematogràfica d’aquells anys ja no s’ha repetit, però encara cada dissabte es retransmet una pel·lícula al cinema de Monterols i, a vegades, s’organitzen cinefòrums.

CONGRÉS UNIV FORUM, ROMA

Per Setmana Santa s’organitza un viatge a Roma, on al voltant de 2000 estudiants universitaris d’arreu del món assisteixen a l’UNIV Forum, un punt de trobada per a la comunicació i el debat universitari. També s’aprofita per fer una visita als monuments més emblemàtics de la ciutat i, aquells que ho desitgin, assistir als oficis religiosos.